Pizza Quattro Stagioni
Ingrediënten:
Ingredienten voor 4 personen.
- 4x pizzaiolasaus
- 400 gram ham
- 400 gram champignons
- 1 knoflook, fijngehakte teentjes
- 3 blikken artisjokhartjes
- groene of zwarte olijven zonder pit
- 400 gram mozzarella
- half bosje verse basilicum
- zeezout/vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Maak en bak pizzaiolasaus. Snijd de champignons in plakjes. Bak 1 minuut de knoflook in een eetl. olijfolie, doe er de champignonplakjes bij en bak deze ook nog 2 minuten en laat het uitlekken.
Besmeer de pizzabodem met de pizzaiolasaus en zet dun een lijn voor de kwarten.
Beleg ¼ met de stukjes ham, ¼ met de plakjes champignons, ¼ met artisjokhartjes, en een ¼ met wat olijven.
Snijd de mozzarella in stukken en verdeel het over de pizza. Strooi er zout en peper over, scheur de basilicum in stukjes en verdeel het over de pizza.
Bak de pizza in 3-5 goudgeel en krokant. De mozzarella moet gesmolten zijn maar niet bruin.
Basisrecept Pizzadeeg
Basisrecept voor de echte Italiaanse pizzabodem Het geheim zit hem in voldoende gist, goed kneden en voldoende tijd!
Lees verder...Basisrecept Pizzasaus
Basisrecept voor de lekkerste pizzasaus, nu ook jou pizza even lekker als een echte italiaanse pizza!
Lees verder...