Basisrecept Pizzadeeg
Ingrediënten:
Ingredienten voor 2 personen.
- 1,5 deciliter handwarm water (40 graden celcius)
- 1/2 zakje instant gistkorrels (of 15 gram verse gist)
- 1 theelepel suiker
- 250 gram bloem
- 1/2 theelepel zout
- 2-3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Doe de gist in een kommetje en los de gist met de suiker op in een 1/2 deciliter van het water. Roer het mengsel glad. Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Schenk de olie en de rest van het water erbij. Meng het pizzadeeg met de hand of machinaal tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat. Neem het pizzadeeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven ondergrond. Rol het pizzadeeg met één hand zodat een korte rol ontstaat. Draai het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel. Herhaal dit tot het pizzadeeg soepel en elastisch is (ongeveer 10 minuten).